30 Αυγ 2010

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος για την λίμνη της Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος για την λίμνη της Καστοριάς.
Δευτέρα, 30 Αύγουστος 2010 14:31 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Την αναγκαιότητα να ενταθούν οι προσπάθειες, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων για την διάσωση και εξυγίανση της λίμνης της Καστοριάς, επεσήμανε το περασμένο Σάββατο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Καστοριά, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Επανέλαβε ότι η λίμνη της Καστοριάς διατρέχει τον κίνδυνο σε λίγες δεκαετίες να μετατραπεί σε ένα έλος. Ο ίδιος είχε επανειλημμένα επικοινωνία με την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη για το θέμα της λίμνης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει η εκπόνηση των μελετών εφαρμογής για να καταστεί δυνατή η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ. Τόνισε ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αυτά που ακούγονται κατά καιρούς ότι έχουν γίνει δεκάδες μελετών, εξηγώντας ότι δεν είναι μελέτες εφαρμογής, αλλά αναλύσεις νερών και διάφορες διαπιστώσεις. Σημείωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν εκπόνησε μελέτες εφαρμογής. Ανέφερε ακόμη ότι πριν από περίπου δυο μήνες διαβίβασε στην αρμόδια Υπουργό το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπόνησε η ΑΝΚΟ για την λίμνη, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ανδρέα Ανδρεόπουλο για να προχωρήσουν συστηματικά οι παρεμβάσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι θα πρέπει άμεσα ο Δήμος Καστοριάς να διερευνήσει, εάν όλα τα σπίτια έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής από την Υπουργό Περιβάλλοντος, το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του φορέα διαχείρισης της λίμνης, είναι στο τελικό του στάδιο και αποστέλλεται στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: